Källarfranska
Kategori: Bröd, Frukost/Mellanmål
En nybakad luftig och mjuk källarfranska på frukostbordet är aldrig fel.

Ca. 30st
50 gram jäst
1 kg ekologiskt vetemjöl
½ dl olivolja
35 gram salt
1 msk socker
6.5 dl kall mjölk
Väg upp alla ingredienser och kör i degblandaren i 12-15 minuter till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bord och baka ut till frallor i lagom storlek, jag får ut ca 30 stycken. Lägg sedan på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i rumstemperatur i 3-4 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en form med vatten i botten av ugnen. Pudra källarfranskan med vetemjöl på toppen. Baka av frallorna i 7-8 minuter.
Emma - mode - mamma säger:
Bloggadress: http://nouw.com/lillemmish
va gott!! =) =)
Anonym säger:
Skulle man kunna låta dem jäsa i kylen över natten?
Kajsa säger:
Går det bra att jäsa dom över natt i kylskåpet?