Kocksnack

Hel ugnsbakad fylld regnbåge med smörslungad dillpotatis och haricot verts

Kategori: Fisk/skaldjur

Fisk är verkligen ett underskattat protein att jobba med. Det finns mängder av olika fiskar och dessa kan varieras i oändlighet, ändå äter vi så lite av det. Här tänkte jag bjuda på ett riktigt smarrigt fiskrecept, som passar utmärkt att laga nu under sommarens varma dagar då man gärna vill äta lite "lättare" maträtter.




4 personer

4 regnbågar (eller annan hel urtagen färsk fisk, ca300g per fisk)
2 morötter
1 gul lök
1 fänkål
1 palsternacka
vitt vin
flingsalt
12 färskpotatisar
smör
dill
300g haricot verts

Sätt ugnen på 200grader.
Skala morot och palsternacka och skär de i tunna slantar. Skala löken, dela på mitten och skär i tunna skivor. Dela fänkålen på mitten och strimla även den.
Lägg ut ett ganska stort ark aluminiumfolie på diskbänken (ca. 30*45cm). Skölj av fisken en i taget både utvändigt och invändigt, lägg den sedan i mitten på folien, låt huvudet vara kvar. Gnid in insidan av fisken rikligt med flingsalt och fyll den sedan med grönsakerna, håll upp kanten på folien så att de inte ramlar ut. Häll en skvätt vin på fisken och gör sedan ett paket av folien. Gör ett till lager av aluminiumfolien och täck paketet med det och lägg sedan på en ugnsplåt. Upprepa sedan med de övriga fiskarna.
Sätt in paketen i ugnen på 200grader och sätt timern på 30 minuter. Ta ut fisken ur ugnen när klockan ringer.

Efter 10 minuter sätter du på potatisen. När den är klar häller du av vattnet och tar i en klick smör samt en nypa flingsalt.
Koka upp en mindre kastrull med vatten, precis innan servering kokar du haricot vertsen, de tar ca 1½ minut.
Servera fisken i folien och lägg upp några potatisar och haricot verts på varje tallrik, garnera med dill och citron.

Tips: Du kan även tillaga foliepaketet på grillen.


bloglovin