Aldrig förr har vi väl varit så förtjusta i hamburgare i vårt avlånga land som vi är idag. Lyxa till det med en grymt god sådan till lunch med härlig sötma från ölstekt lök, sältan från äppelträrökt bacon och cheddar & mozzarella. Slår vilken hamburgerrestaurang som helst på fingrarna.
45 minuter
4 port.
3 st gula lökar, skivade
75 g smör
33 cl mörkt öl, gärna ale
1 nypa salt
8 skivor bacon, äppelträrökt
800g grovmalen högrevsfärs
salt & svartpeppar
4 skivor buffelmozzarella
4 skivor farmhouse cheddar (eller annan ost)
4 st salladsblad
4 st tomat
4 st hamburgerbröd
Bryn smöret lätt i en vid kastrull. Ta i löken och låt den fräsa ett par minuter tills den mjuknar något och får lite färg. Ta i ölet i kastrullen och sänk värmen något. Låt sedan ölet koka in i löken tills det blir karamelliserat. Smaka av med en nypa salt.
Stek baconet krispigt i en stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper. Spara fettet i pannan tills du ska steka hamburgarna så får de lite extra baconsmak.
Forma högrevsfärsen i fyra stycken bollar. Hetta upp stekpannan igen med baconfettet och en liten klick smör. När smöret är gyllene lägger du ner bollarna i stekpannan och trycker till dem med en stekspade till lagom burgarstorlek. Salta och peppra burgarna och stek 1½ minut på varje sida (för medium). Vill du ha genomstekt hamburgare steker du någon minut till på varje sida. Lägg på mozzarella och cheddarost, slå i en skvätt öl eller vatten i pannan och täck med folie i ca 30 sekunder, då hinner osten smälta ut lite.
Rosta hamburgerbröden, lägg på ett salladsblad, tomat och en burgare och toppa med ölstekt lök och bacon.
Välkommen till Kocksnack! www.kocksnack.se
Här delar köksmästare Michael Hoffman med sig av sina bästa recept och tips för att lyckas i köket.
Michael kan bokas för olika typer av evenemang:
Privatkock för fester, bröllop och middagar. Matstylist/kock för tidningar, reklamblad och produktkataloger.
Matkonsult för receptframtagning och råvaruutveckling
Läs mer om detta här
www.kocksnack.com
Kontakta mig på info [at] kocksnack.com (byt ut [at] mot @ eller 0709-655 137 för mer info eller prisuppgift.
Kontakt:
info [at] kocksnack.com (byt ut [at] mot @ )
0709-655 137