Kocksnack

Börek med fetaost & persilja

Kategori: Bakverk, Festmat, Tillbehör, Tilltugg, Vegetariskt

1 långpanna, ca 25st

1 pkt yufka (stora ark)
600g fetaost
1 knippe bladpersilja
5 ägg
5 dl mjölk
1 dl olivolja
1 tsk salt

Vispa ihop ägg, mjölk, olja och salt.
Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna och häll i lite av äggstanningen.
Vik ut yufkadegen och lägg ett ark i botten och smula över hälften av fetaosten. Strimla persilja och toppa osten. Ta i lite mer äggstanning och gör ett nytt lager med deg, ost, persilja och äggstanning. Toppa med ett ark yufka och häll över resten av äggstanningen.

Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen satt sig.
Låt svalna och skär upp i lagom stora rutor.

Förvara i kylen med plastfilm eller i burk med lock.