Kocksnack

Moule Mariniere

Kategori: Fisk/skaldjur




1kg levande blåmusslor, rengjorda
50g smör
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 morot, tärnad
250ml vitt vin
gräslök


Börja med att rensa musslorna och släng dem som är skadade samt de som inte drar ihop sig (stänger sig) när du knackar på dem. 
Finhacka löken och vitlöken, tärna moroten i små tärningar.
Hetta upp en kastrull på medelvärme och ta i hälften av smöret. Ta i lök, vitlök och morot och låt fräsa utan att de tar färg tills de börjar mjukna. 
Ta i musslorna och vinet, sätt på ett lock och vrid upp värmen till max och låt puttra 3-4minuter. Skaka om kastrullen då och då. Flytta musslorna till en skål med hjälp av en hålslev och släng de musslor som inte öppnat sig. Vispa ner resten av smöret i vätskan och häll sedan denna över musslorna. Garnera med gräslök.

bloglovin