Rulltårta med hallon och blåbär

4 ägg
1.75 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Vispa ägg och socker ordentligt vitt och pösigt i 5-6 minuter, det ska bli tydliga spår i äggblandningen med vispen . Sikta ner övriga ingredienser och vänd ihop försiktigt så att du behåller luften i smeten. Ta i mjölken sist. Pensla bakplåtspapper med neutral rapsolja, då fastnar inte rulltårtan i pappret. Häll smeten på papperet och baka på 225 grader i 4-5 minuter.
Ta ut och strö över strösocker. Lägg på ett bakplåtspapper och vänd upp och ner på rulltårtan. Drag försiktigt bort pappret i botten.
Låt svalna.
Fyllning
5 dl vispgrädde
1.5 dl blåbärssylt
Garnering
1 ask hallon
1 ask blåbär
Vispa grädden lätt och fluffig. Spara hälften av grädden i en skål. Blanda resterande grädde med sylten och bred ut syltgrädden på din botten och rulla ihop till en rulltårta.
Spritsa på eller bred ut resten av grädden ovanpå rulltårtan och garnera med hallon och blåbär.