Kocksnack

Vetebullar med lemon curd

Kategori: Bakverk, Desserter

 

Vetebullar

50g jäst
850g vetemjöl
1 dl socker
1tsk salt
5 dl kall mjölk
150g kallt smör
2 tsk kardemumma


Lägg alla ingredienser i degblandaren och kör igång på låg hastighet. Låt degen gå i 18-20 minuter tills den är riktigt smidig. Låt degen jäsa till dubbel storlek. 
Ta upp på mjölat bakbord och baka ut den som små frallor, ca 25-30 st. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i rumstemperatur i 45 minuter. Baka av på 225 grader i 6-7 minuter. 


När bullarna svalnat spritsar du i en liten klick lemon curd med hjälp av en spritspåse och en tyll. Pensla bullarna med smält smör och vänd i strösocker. (Fyllningen kan du om du vill byta ut mot sylt eller vaniljkräm.)


Lemon curd

4 äggulor
1 citron, saften
2 dl strösocker
50g kallt smör

Vispa ihop ägg, socker och citronsaft i en kastrull. Värm upp under vispning men låt det inte koka.
Vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Ta från värmen och vispa ner det kalla smöret, viktigt att det är kallt så att kokprocessen avbryts i krämen. Häll upp krämen i en skål och låt svalna. 

 

KOMMENTARER:

  • Hanna säger:
    2016-10-29 | 05:58:57
    Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se

    Vad gott det låter!

    Svar: Tackar tackar :) Gillar du citronkräm kan jag varmt rekommendera att prova :) Mvh Micke - Kocksnack.se
    Michael Hoffman

Kommentera inlägget här: