Pulled pork
Jag älskar pulled pork men inte i någon sötsliskig barbequesås. Själv föredrar jag att göra min pulled pork i mörkt öl för att få en fyllig och god sky till köttet efter tillagningen. Jag gnider in köttet i kryddor, bryner runt om och sätter in i ugnen på låg värme. Hur föredrar du ditt pulled pork?

1,5 kg fläskkarré
1 msk paprikapulver
½ msk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 krm chiliflakes
2 msk salt
2 msk rapsolja
1 gul lök, tärnad
1 morot, slantad
1 flaska mörkt öl, 33cl
Sätt ugnen på 200grader och ställ in en tom ugnsform. Gnid in karrén med olja och kryddorna. Bryn köttet runtom och ta ut formen ur ugnen. Lägg i en tärnad lök, en slantad morot och köttet. Häll i en flaska mörkt öl. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 115grader. Låt köttet gå tills innertempen är 92grader. Ta bort löken och morötterna. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med lite av skyn.
Vad ska man servera till?
Jag gillar hembakta vetetortillas fyllda med krispig sallad, vikentomater, chili, färsk koriander, gräddfil och köttet givetvis med sin marinad. Men det är bara fantasin som sätter gränser. Vanligt är att servera som en burgare med trevliga tillbehör. Använd de grönsaker du gillar och gräddfil så är du hemma
Mikaela säger:
Bloggadress: http://www.mikaelasmenu.com
MUMS! Jag tycker också om att variera marinad/kryddor. Blir för mkt med BBQ sås. //Mikaela www.mikaelasmenu.com
Anonym säger:
Går det att använda ljust öl. Vi har ingen mörk hemma. Tänkte jag skulle pröva detta idag:)