Kocksnack

Frittata med broccoli, champinjon och paprika

Kategori: Varmrätt, Vegetariskt

Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis. Idag kör jag i broccoli, lök, champinjon och paprika och för mig är det viktigt att använda ekologiska råvaror.
 
 
1 broccoli
1 paprika
1 gul lök
200g champinjoner
8 ägg
2,5dl grädde
50g riven pecorino
salt
vitpeppar
 
2 tomater
1 rödlök
2 avocado
1 påse ruccola
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
flingsalt
 
Skiva grönsakerna och skär broccolin i mindre buketter. Hetta upp en panna med lite olja och fräs grönsakerna, har du en i gjutjärn så använd den då den tål ugnsvärme. Vispa ihop äggen och grädden med pecorino och smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen på 200grader i ca 25min.
 
Skär upp grönsakerna till salladen i lagom bitar och smaksätt med äppelcidervinäger, olivolja och flingsalt. Servera frittatan med salladen och en klick naturell yoghurt.

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: