Kocksnack

Inlagd västeråsgurka

Kategori: Tilltugg, Tips och råd

Inlagd gurka är suveränt till allt från köttbullar med gräddsås till att lägga på leverpastejssmörgåsen. Det är dessutom barnsligt enkelt att lägga in sin egen gurka och ännu bättre är att det blir mycket godare och man slipper konserveringsmedel.
 
 
 
 
10 västeråsgurkor 
6 krondillskronor 
1 msk senapsfrön 
 
Saltlag 
0.75dl salt / liter vatten 
 
Inläggningslag 
3 dl ättika 12%
4 dl vatten 
500g socker 
2 tsk salt 
 
 
Skölj gurkorna noga och borsta med en ren diskborste så all jord släpper. 
Skiva gurkorna och lägg i en bunke med vatten precis så det täcker. Mät upp vattnet och blanda med 0.75dl salt/liter vatten. Rör tills saltet löst sig och häll sedan saltlagen över gurkorna. Låt gurkorna dra i lagen i 4-5 timmar.
 
Häll av saltlagen och skölj gurkan lätt. Lägg ner gurkan i glasburkar varvat med senapsfrön och dillkronor.
Koka upp ingredienserna till inläggningslagen, låt den koka 10 minuter och häll den sedan över gurkorna. Låt svalna och stäng locket. Förvara gurkan i kylskåp, efter ca en vecka är gurkan färdig att njutas av.  

KOMMENTARER:

  • elisabeth grundström säger:
    2015-09-30 | 10:31:27
    Bloggadress: http://otmail.sehttp%3A//

    hur länge håller gurkorna i kylskåp. kan man ha i någon sorts konserveringsmedel.

Kommentera inlägget här: