Kocksnack

Gammaldags frukostpepparkakor

Kategori: Bakverk, Desserter, Frukost/Mellanmål

Dessa mjuka pepparkakor för verkligen minnena tillbaka till barndomen för min del. Dessa serverades hemma hos både farmor, mormor och gammelmormor med mycket smör på och ett glas kall mjölk till. Fantastiskt goda och dessutom både billiga och lätta att göra. 
 
 
 
Ca. 20 st
 
3 dl ljus sirap
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 msk bikarbonat
1 msk mjölk
7 dl vetemjöl
 
Häll sirap i en skål med ingefära och kanel. Ta i bikarbonat och mjölk. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Forma degen till en rulle och rulla in den i bakplåtspapper, låt den vila i kylskåp i 12 timmar.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till rullen så att den blir jämn och rund. Skär i 20 bitar och tryck till dem lätt, lägg på bakpappersklädd plåt och baka av på 200 grader i 6-8 minuter. Låtr svalna och förvara sedan i plastpåse. 
Kommentera inlägget här: