Helstekt fläskfilé med blomkålscreme, ruccolapesto, rödvinssås, kantarell och rödlök
Det här är en ganska enkel maträtt som visserligen innehåller en del olika moment men på det stora hela är det inte särskilt avancerat. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum.

Fläskfilé
1 fläskfilé
Stubbs pork rub
Gnid in fläskfilén med rubben. Bryn runtom i en panna med smör och lägg sedan filén på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen på 100 grader tills innertempen är 66 grader (svenskt kött) 70 grader (ej svenskt kött). Medan fläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten.
Blomkålscreme
1 blomkålshuvud
Salt
50g smör
Dela blomkålen i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt.
Ruccolapesto
70g ruccola
1 dl olivolja
Mixa med stavmixer eller blender till en helt slät pesto.
Rödvinssås
5 dl rödvin
1/2 dl kalvfond
1 rödlök
4 timjankvistar
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
Koka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna. Sila av kryddorna och smaka ev. av med salt.
Rödlök
6 röda steklökar
Skär av topparna på lökarna och lägg ner dem i kokande vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet och kyl ner löken i kallt vatten. Dela lökarna på mitten och plocka ut lökbitarna var för sig.
Kantarell
2 hg färska kantareller
Rensa svampen och stek de hastigt i en het panna med en klick smör. Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm.
Kai säger:
Bloggadress: http://tabehodai.blogg.se
Ser fantastiskt gott ut :)
angelicasvarld.blogg.se säger:
Bloggadress: http://angelicasvarld.blogg.se/
SMarrigt å va vackert det var upplaggt!!!