Ölbräserad kycklingvinge med haricot verts, smörad lök och gräslök
Kyckling är en av våra mest användbara råvaror som går att variera på miljoner olika sätt. I det här receptet tänkte jag bjuda på en rätt med restauranganda men som är busenkel att tillaga och definitivt får dina vänner att höja på ögonbrynen inför din kokkonst. Försök få tag i en riktigt bra kyckling, gärna ekologisk och frigående. Det hittar du allt som oftast i saluhallarna men ibland även i en välsorterad matbutik. Ica och Coop har ofta Bosarpkyckling i sitt sortiment som är ekologisk.

4 portioner
8 st kycklingvingar, gärna ekologisk och frigående kyckling
1 gul lök, skivad
2 morötter, fintärnade
5 dl öl, ljus eller mörk lager
1 knippe haricot verts, delad i bitar (om det är säsong är grön sparris väldigt gott)
2 dl creme fraiche
8 st potatisar
1 kruka gräslök
salt
svartpeppar
Salta & peppra kycklingen. Bryn vingen i smör och olivolja. Ta i skivad lök och tärnad morot och låt fräsa med. Slå i 5dl öl, ljus eller mörk lager. Låt koka tills kycklingen är klar och lyft ur den. Ta i sparrisen och creme fraiche och smaka upp såsen med salt och peppar. Servera med nykokt potatis som du vänt i smör och skuren gräslök.
Annika säger:
Bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se
Mums!