Kocksnack

Rulltårta

Kategori: Bakverk, Desserter

En liten förnimmelse av sommaren skulle jag vilja påstå att denna rulltårtan erbjuder. 
Bilden är tagen i somras när jordgubbarna var i säsong men det går utmärkt att använda andra bär och även frysta bär fungerar bra som t.ex. hallon, blåbär och björnbär. 
 
 
 

4ägg
1,75 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner övriga ingredienser och vänd ihop. Baka på bakplåtspapper på 225 grader i 4-5minuter. 
Ta ut och strö över strösocker. Lägg på ett bakplåtspapper och vänd upp och ner på kakan. Drag försiktigt bort pappret i botten. 
Låt svalna.

3 dl vispgrädde
1 dl valfria bär
1 msk strösocker

Vispa grädden lätt och fluffig. Spara hälften av grädden i en skål. Mosa bären och ta i den andra hälften av grädden och blanda med strösockret. Bred ut grädden på din botten och rulla ihop till en rulltårta. 
Spritsa på eller bred ut resten av grädden ovanpå rulltårtan och garnera med valfria bär. 

Kommentera inlägget här: