Kocksnack

Marknadsnougat

Kategori: Desserter, Godis, Julstök

Det här är egentligen ingen nougat eftersom den inte innehåller några nötter så varför ursprunget har fått namnet marknadsnougat förblir en gåta. Vad som dock inte är en gåta är att detta godis är förrädiskt gott och dessutom busenkelt att göra. 
 
 
 
125g smör
6 dl rårörsocker
1,25 dl vatten
0,5 dl ljus rom
6 ½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
 
Koka upp smör, socker, vatten och rom och låt det koka någon minut eller två. Sikta övriga ingredienser genom en sil ner i en bunke.Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölblandningen under kraftig vispning till en seg massa. Stjälp upp massan på en plåt med bakplåtspapper och ställ svalt för att stelna. 
När nougaten stelnat skär du upp den i lagom bitar och förvarar i tätslutande burk i kylskåpet. Den håller minst en månad. 
 
 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2014-12-18 | 00:02:54

    Ska jag verkligen prova. .har du nå gött kakrecept.typ gammaldags limpa så där frasig uppepå..tack för dina inlägg. .god jul

  • Arasen - Diagnosen, teatern och kärleken säger:
    2014-12-18 | 11:48:31
    Bloggadress: http://allaboutarasen.blogg.se

    Åh vad gott det ser ut :)

  • Sara säger:
    2014-12-20 | 20:34:42
    Bloggadress: http://www.baakochmaat.blogg.se

    Åh vad gott det ser ut :)

    Svar: Tackar så mycket :)

    // Micke
    www.kocksnack.se
    Michael Hoffman

  • Lisa Radojewska säger:
    2015-12-13 | 21:22:05
    Bloggadress: http://raawhr.blogg.se

    Jag testade att baka dessa idag och guuuud vad gott! Är det okej om jag bloggar om receptet? :)


    Svar: Vad roligt att höra :) Kul att du gillade receptet och du får gärna blogga om det om du vill ☺
    Mvh Micke
    www.kocksnack.se
    Michael Hoffman

Kommentera inlägget här: