Krämig laxpasta med saffran och äpple
Minns ni den "hemliga kassen" jag fick hemlevererad i veckan? Här är den första julinspirerade rätten baserad på råvarorna i kassen. En riktigt krämig pasta med färsk lax, friskt äpple, saffran och citron.

500g laxfilé, skuren i kuber 1,5*1,5cm
20g smör
1 rödlök, strimlad
½ äpple, skuret i tärningar 3*3mm
½ citron, pressad
0.5 g saffran (1 påse)
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
300g pasta
Lägg laxkuberna på en tallrik och salta lätt, vänd runt laxen med saltet.
Koka pastan och häll av den när den är al dente, dvs har lite tuggmotstånd kvar.
Medan pastan kokar fräser du rödlök och äpple i smör i någon minut utan att det får färg. Ta i saffran, rör om och tillsätt grädde och creme fraiche. Ge såsen ett uppkok och låt den sedan sjuda till den tjocknar. Ta i laxen och låt såsen sjuda vidare till laxen är färdig. Ta i citronsaften och rör om. Smaka ev av med salt.
Vänd ner såsen i pastan och servera.
Felicia säger:
Bloggadress: http://feliciaholmgren.devote.se
Mums låter gott!