Calzone

50g jäst
50 cl ljus öl (alkoholstyrka spelar ingen roll)
1 dl olivolja
500 g vetemjöl (eko)
450 g durumvete (eko)
2 tsk salt
Deg
Lägg jästen i en bunke, hel eller smulad, det spelar ingen roll. Väg upp mjölet och häll i degbunken. Häll ölen i en kastrull tillsammans med olivoljan och värm upp till 40grader. Slå ölen över jästen och mjölet och tillsätt saltet. Sätt igång degblandaren på låg hastighet och arbeta degen i minst 15 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela sedan i 6 delar och forma upp till bollar och låt jäsa 20min. Kavla ut degen till en rektangulär pizza, ca 30*15cm. Lägg på tomatsås i mitten, osten och din valfria fyllning ovanpå. Lyft upp kanterna i ena änden på pizzan och nyp ihop på ovansidan över hela. Baka av på varma plåtar på 250 grader tills pizzan fått fin färg.
50 cl ljus öl (alkoholstyrka spelar ingen roll)
1 dl olivolja
500 g vetemjöl (eko)
450 g durumvete (eko)
2 tsk salt
Tomatsås:
1 burk krossade tomater (av märket MUTTI)
1 msk tomatpuré
½ msk kalvfond
1 tsk rödvinsvinäger
basilika
salt
Deg
Lägg jästen i en bunke, hel eller smulad, det spelar ingen roll. Väg upp mjölet och häll i degbunken. Häll ölen i en kastrull tillsammans med olivoljan och värm upp till 40grader. Slå ölen över jästen och mjölet och tillsätt saltet. Sätt igång degblandaren på låg hastighet och arbeta degen i minst 15 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela sedan i 6 delar och forma upp till bollar och låt jäsa 20min. Kavla ut degen till en rektangulär pizza, ca 30*15cm. Lägg på tomatsås i mitten, osten och din valfria fyllning ovanpå. Lyft upp kanterna i ena änden på pizzan och nyp ihop på ovansidan över hela. Baka av på varma plåtar på 250 grader tills pizzan fått fin färg.
Tomatsås:
Rör ihop ingredienserna till såsen och smaka av. Mixa ifall du vill ha en slät sås.


Ida säger:
Bloggadress: http://tobehappy.blogg.se/
Vad fina! Och gött!
Maria Lundblad säger:
Bloggadress: http://www.malund68.blogspot.se/
Hejsan!
Så gott det ser ut, jag måste prova att göra egna Calzone=))
Vad använder du för ost på dina pizzor?
Vänlig hälsning
Maria
Frida säger:
vad gott det ser ut. Du råkar inte ha ett recept på vit kebabsås?
Synnøve Kjerstad säger:
Bloggadress: http://nabolandet.blogspot.com
Idag ska jag gøra din pizzadeg.
Ser fram emot resultatet :D