Kocksnack

Allt-i-ett-kyckling

Kategori: Fågel

Detta är ett väldigt enkelt och lättlagat recept som passar utmärkt de där dagarna då man inte orkar, eller inte hinner lägga så mycket tid på matlagningen. Man gör bara i ordning alla ingredienser i en ugnsform och sen sköter sig tillagningen själv i ugnen. Perfekt!
4 port.


4 kycklingklubbor
4 potatisar
4 tomater
2 paprikor (valfri färg)
2 rödlökar
2 vitlökar (solo) eller 6st vitlöksklyftor
olivolja
salt + vitpeppar
paprikapulver


Sätt ugnen på 200grader.
Börja med att lägga kycklingklubborna i en stor ugnsform. Tvätta potatisen men behåll skalet på och dela den i hälften på längden, lägg dem i formen med kycklingen. Skölj tomaterna och dela dem. Skala löken & vitlöken och skär i 6 bitar på varje lök. Kärna ur paprikorna och dela i mindre bitar. Lägg alltsammans i formen med kycklingen. Ringla lite olivolja över alltsammans och krydda kycklingen med salt & vitpeppar, potatisen saltar du efteråt. Pudra över lite paprikapulver över alla ingredienser.
Sätt in formen i ugnen på 200grader och låt den stå tills kycklingen håller 70grader i innertemperatur, det tar ca. 40-50minuter.

Servera rätten som den är eller med en klick tzatziki till.

bloglovin

KOMMENTARER:

 • Marie elisson säger:
  2014-01-19 | 11:13:57

  Hej. Har gjort den här rätten tidigare och det blev jättebra! Idag tänkte jag göra den igen, men till fler personer... Då behöver jag göra i två långpannor samtidigt i ugnen. Ska jag använda varmluft då och isåfall vilken temp. och tid? Eller kör jag samma temp. och tid som det står???

  Marie

  Svar: Hej Marie! Nu är nog mitt svar lite sent och jag hoppas att middagslagningen gick bra ändå. Men du kan köra samma tid och temp om du har varmluftsugn, möjligtvis kan den undre formen behöva ett par extra minuter på sig för att få fin färg.
  // Micke
  Michael Hoffman

 • Marie Elisson säger:
  2014-01-19 | 23:35:52

  Tack. Jag sänkte värmen till 180 på varmluft och då blev kycklingen klar på lite mer än en halvtimme... Potatisen var dock lite för hård och tomaterna var inte lika goda som förra gången... Men det blev gott ändå.
  Tack för ett gott recept!
  Marie

Kommentera inlägget här: