Kocksnack

Korv Stroganoff med senap och dill

Kategori: Husman, Kött

Korv Stroganoff, den givna husmansfavoriten i många familjer som gärna lagas ofta och mycket av. Kan varieras med olika typer av korv eller genom att leka lite med smaksättningen. I min stroganoff tycker jag det blir extra gott med dijonsenap och dill i. 

 

 
 
6 portioner
30 min.

4 dl okokt ris, valfri sort

2 gula lökar, skivade i båtar
4 vitlöksklyftor, skivade
5 st lunchkorvar, skurna i halvmånar
2 msk paprikapulver
½ tsk chilipulver
3 msk tomatpuré
2 brk krossade tomater
0.5 dl vatten
1 tsk dragon i vinäger (finns på glasburk)
1 tsk strösocker
1 msk dijonsenap
1 msk salt
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk malen svartpeppar
1 msk oregano
2 dl vispgrädde eller creme fraiche
1 knippe färsk dill, strimlad
smör
 

Mät upp riset i en kastrull och fyll på med dubbelt så mycket vatten och lite salt, låt koka upp och sedan koka ordentligt utan lock i 5-6 minuter. Sätt på locket och dra kastrullen från värmen och låt riset bli färdigt på eftervärme, då får du ett perfekt ris. 

Sätt en stor kastrull på spisen och hetta upp den med en klick smör. Innan smöret blivit brynt tar du i löken och vitlöken och låter den fräsa någon minut utan att den tar färg. Ta i korven och låt den stekas. Tillsätt paprikapulver, chilipulver & tomatpuré. Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, dragon, strösocker och dijonsenapen. Smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar. Ge stroganoffen ett uppkok och låt den sedan sjuda 8-10 minuter. Ta i oregano, grädde eller creme fraiche och låt alltsammans bli varmt. Rör ner den strimlade dillen precis innan servering.
 
 
 
Kommentera inlägget här: