Kocksnack

Biff Stroganoff med ris (från 8månader)

Kategori:

Detta recept tar lite tid men blir desto godare ju längre det får koka och är definitivt en rätt som kommer att gå hem hos de små.
500 gram högrev
½ tub tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 hel morot
1 hel palsternacka
1 gul lök
vatten
3 st lagerblad
6 kryddpepparkorn
malen vitpeppar
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
hackad persilja
2 dl okokt ris

Börja med att stycka högreven i mindre bitar, storleken är inte så noga då köttet kommer koka sönder. Hacka sedan löken och skala moroten och palsternackan. Hetta upp en kastrull med lite olivolja och bryn köttet runt om. Tillsätt tomatpurén och paprikapulver. Rör om och ta sedan i löken, morot och palsternacka samt lagerblad och kryddpeppar. Slå på 1 liter vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills köttet är mört rakt igenom och faller sönder när du tar upp det. Fiska upp kryddpeppar samt lagerblad. Medan köttet kokar så kokar du riset.

Tillsätt tomater och grädde till Stroganoffen och smaka av med vitpeppar, låt koka upp. Mixa sedan Stroganoffen lätt med mixersstav så ev. större köttbitar samt morot och palsternacka finfördelas. Ta i finhackad persilja och lägg upp i portionsburkar á 200gram. Låt svalna och frys in.


bloglovin

Rödspätta i dillsås med kokt potatis (från 8 månader)

Kategori:

300 gram rödspätta
50 gram smör
4 dl mjölk
2 dl grädde
4 msk vetemjöl
6 potatisar
malen vitpeppar
hackad dill
ev. maizena

Tärna potatisen fint och koka den.
Skär rödspättan i små bitar.
Hetta upp en kastrull, tag i smöret och låt det smälta utan att få färg. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vetemjölet. Slå på grädden, vispa och ta i mjölken. Sätt tillbaka på värmen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i 10-15 minuter tills den tjocknat. Tag i rödspättan och smaka av med malen vitpeppar. Tag i finhackad dill. Ta i den tärnade potatisen. Lägg upp i portionsburkar á 200 gram, låt svalna, sätt på lock och märk upp och frys sedan in.

bloglovin

Kyckling-couscous (från 8 månader)

Kategori:
350 g kycklinginnerfilé
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
vatten
1 lagerblad
2 kryddpepparkorn
vitpeppar
dragon
2 dl couscous
hackad persilja


Koka couscousen enligt anvisning på paketet.
Tärna kycklingen i små bitar. Skala och tärna lök, morot & palsternacka i små tärningar.
Hetta upp en kastrull med lite olivolja, ta i kycklingen och låt den brynas lätt. Ta i lök, morot och palsternacka och låt steka någon minut tills de mjuknar lätt. Ta i lagerblad, kryddpeppar, 1 msk torkad dragon samt ½ krm malen vitpeppar. Häll på 3dl vatten och låt koka upp, låt sedan sjuda i 10 minuter. Tag upp kryddpeppar och lagerblad. Blanda kycklingen med kokt couscous och lägg upp i portionsburkar á 200 gram. Låt svalna, sätt på lock, märk med innehåll och datum samt frys in.

bloglovin