Kocksnack

Chilihalstrad tonfisk med fänkålscrudité

Kategori: Fisk/skaldjur

En riktigt god och snabbfixad förrätt som garanterat imponerar på dina gäster vid middagsbordet. 
 
 
 
4 pers.
25 min.
 
400 g färsk blåfenad tonfisk
1 röd chili, finhackad
1 st fänkål, tunt strimlad (spara fänkålsdillen)
2 st lime, rivet skal + saft
1 kruka gräslök, strimlad
salt
 
Skär till tonfisken så du får 4 st fyrkantiga långa bitar.
Rulla varje bit i finhackad chili och salt. 
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek tonfisken hastigt på runtom på alla sidor, ca 15 sekunder på varje sida är lagom. 
 
Lägg den strimlade fänkålen i en skål och ta i lime, limeskal, gräslök och salt. Massera in limesaften och saltet i fänkålen och smaka av. Ta sedan i fänkålsdillen.
 
Lägg upp lite av fänkålscruditén på en tallrik. Skär upp tonfisken i fina skivor och lägg ovanpå fänkålen. Skeda över lite limesaft och gräslök på tonfisken och cruditén. 
Kommentera inlägget här: