Kocksnack

Vårrullar med kyckling, chili, citrongräs och koriander

Kategori: Asiatiskt

Fantastiskt goda och krispiga vårrullar med chili, lime, citrongräs och koriander som garanterat gör succé på middagsbordet. De är superenkla att göra själv även om det blir lite pill med fyllningen.
 
 

Till ca. 25 vårrullar
45 minuter
 

4 st kycklingfileer, strimlade

2 lime, saft + skal
2 citrongrässtjälkar, finhackade
0.5 st röd chili, finhackad 
1 st ägg
1.5 tsk salt
1 knippe koriander, strimlad 
 
1 pkt Tyj spring roll pastry
1 ägg, uppvispat
salladslök
japansk soya
Lime
 
Kör alla ingredienser till kycklingfärsen i en matberedare till en slät färs och lägg den i en spritspåse.
 
Ta fram vårrulledegen från paketet och lägg ut några ark i taget framför dig. Lägg arken så att de ligger med en spetsig sida både uppe och nere. Förvara resten av arken under en fuktig handduk så att de inte torkar.
 
Spritsa ut lite färs i nederkant på arken och rulla sedan ihop vårrullarna. Börja nerifrån genom att vika upp kanten över fyllningen och rulla upp en liten bit, dra sedan degen mot dig så att du spänner vårrulledegen och får ut luften från vårrullen. Rulla sedan upp degen halvvägs och vik in kanterna från höger och vänster. Pensla överkanten med uppvispat ägg och rulla ihop vårrullen. Lägg rullarna på ett fat tills det är dags att fritera. 
 
Hetta upp fritösen till 180 grader eller värm upp olja i en tjockbottnad kastrull. 
Fritera vårrullarna tills de är gyllene, vänd dem då och då så att de får en jämn gyllene färg. 
 
Servera i salladsblad med soya, lime, skivad salladslök och koriander.
 
 
Kommentera inlägget här: