Kocksnack

Kikärtsbollar med koriander och citron

Kategori: Vegetariskt

Smakrika kikärtsbollar med chili, koriander och citron blir ett gott vegetariskt inslag på middagsbordet. 
 
Tillkommer ca. 12 timmar blötläggningstid för kikärtorna. Det går att använda färdigkokta kikärtor som man köper i butik men jag tycker att resultatet blir bättre om man blötlägger och kokar kikärtorna själv.
 
 
6-8 portioner
75 minuter
 
500 gram okokta kikärtor
1 citroner, skal + saft
30 gram färsk koriander
ca 1 msk salt
0,75 dl olivolja
0,75 dl kallt vatten
0,5 dl vetemjöl
0,75 dl strimlad persilja
 

Blötlägg kikärtorna över natten.

Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, häll av och låt svalna.

Mixa slätt i matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg. Du kan också göra biffar eller trycka ut massan i en ugnsform. Baka då i ugnen på 175 grader i ca. 15-20 minuter.

Servera kikärtsbollarna med couscous, bulgur eller ris, en kall yoghurtsås eller örtcreme fraiche.

Kommentera inlägget här: