Kocksnack

Fyllda lövbiffsrullader med rotselleri/potatisgratäng, gräddsås och ugnsbakad körsbärstomat

Kategori: Husman, Kött

Fyllda lövbiffsrullader tillhör veteranerna bland husmansklassiker och går att variera i massor, här med philadelphia och senapsfyllning.

 
 

8 skivor lövbiff
150g naturell philadelphia
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 msk senap
färsk kruspersilja
salt
svartpeppar
3dl vispgrädde
½ msk kalvfond
400g körsbärstomater


Rotsellerigratäng

600g skivad rotselleri
600g skivad fast potatis
7 dl vispgrädde
4 finhackade vitlöksklyftor
salt
vitpeppar


Börja med gratängen. Koka rotfrukter, grädde, vitlök, salt och peppar på svag värme ca 20 min tills allt är mjukt. Smaka av gratängen. Häll över i en ugnssäker form eller portionsformar. Gratinera gratängen i ugnen på 225° i ca 10 min. Lägg tomaterna i en form och låt de gå varma samtidigt som gratängen.

Rör ihop philadelphiaosten med äggulor, senap, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaka upp blandningen med salt/svartpeppar.

Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda och klicka på lite av fyllningen. Rulla ihop ett varv och vik in kanterna där fyllningen är och rulla sedan ihop till en rulle. Salta och peppra rulladerna och bryn dem runtom i smör i het panna.

När fyllningen börjar läcka ut lite så häller du i grädden i stekpannan och låter rulladerna koka ett par minuter i såsen. Lyft ur rulladerna när de är färdiga och låt såsen puttra ihop och tjockna av sig själv. Smaka av med salt/vitpeppar och kalvfond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 


Kommentera inlägget här: