Wrap med hjortskav, pepparrot och syrad gurka
Kategori: Kött
När det behöver gå undan vid middagslagningen är det bra att ha ett par extra maträtter i rockärmen. Här är ett snabbt och enkelt recept för sådana dagar eller när du helt enkelt vill ha något riktigt gott.
4 pers.
30 min
0.5 st gurka, tunt skivad
3 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
0.5 tsk salt
4 msk vatten
2 pkt hjortskav
50 g smör
0.5 msk kalvfond
salt + svartpeppar
1 påse babyspenat
1 ask cocktailtomater
1 paprika
1 knippe salladslök
3 dl gräddfil
färsk pepparrot
1 pkt mjukt tunnbröd
Lägg den skivade gurkan i en skål och ta i vinäger, socker, salt och vatten och blanda om. Låt gurkan stå i lagen medan du förbereder övriga ingredienser.
Skölj babyspenaten, skiva cocktailtomaterna och strimla paprikan och salladslöken och lägg i separata skålar.
Riv pepparroten fint.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hjortskaven. Smaka av med salt, svartpeppar och kalvfond.
Rulla ihop tunnbrödet till en strut och lägg i lite babyspenat. Ta i hjortskav och en klick gräddfil och sedan lite riven pepparrot. Avsluta med tomat, paprika och salladslök.