Kocksnack

Tunna revbensspjäll med rostad blomkål & chipotlesås

Kategori: Kött

Laga en busenkel middag med revbensspjäll och blomkål som sköter sig självt i ugnen och få tid över till annat.
 
 
 
1,2 kg tunna revbensspjäll
paprikapulver
spiskummin
ancho-chilipulver
salt
50g smält smör
1 blomkålshuvud
2 dl creme fraiche
1 tsk chipotlepasta
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Gnid in revbensspjällen med kryddorna och pensla med smält smör. Skölj blomkålshuvudet hastigt. Behåll blasten på. Lägg revben och blomkål på en plåt med aluminiumfolie under och sätt in i ugnen i 20-25 minuter eller tills köttet börjar släppa från benen. Rör ihop creme fraiche och chipotlepasta och smaka upp med salt. 
Skär upp revbenen och blomkålen och servera med chipotlesåsen. 
 
Kommentera inlägget här: