Kocksnack

Ravioli med kyckling, salvia, vitlök och citron i tomatsås

Kategori: Pasta

Hemgjord färsk pasta är grymt gott men kräver lite pill

 
Pastadeg:
4 ägg
4 dl durumvete
 
Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten. Knäck äggen i gropen och rör sedan ner mjölet lite i taget med en gaffel tills du får en kladdig deg. Knåda degen för hand med lite mer mjöl tills den blir smidig. Låt vila i plastfolie i kylen i 15 minuter.
 
Kycklingfärs:
500g kycklingfärs 
1 ägg
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 citron, pressad
10st salviablad
10 basilikablad
1 dl grädde
Salt
 
Kör färsen i matberedare med övriga ingredienser, tillsätt grädden lite i taget medan du mixar färsen. 
 
Dela pastadegen i fyra delar. Kavla ut degen tunt på pastamaskinen, börja med en tjockare inställning och gå stegvis mot tunnare. Se till att mjöla degen ordentligt mellan kavlingarna. Lägg ut pastaremsorna på bänken.
 
Spritsa eller klicka ut lite färs i nederkant på varje degremsa, se till att ha lite mellanrum mellan fyllningen. Vik över degen och tryck ihop mellanrummen så att du blir av med luften i degen. Tryck sedan ihop kanterna. Skär till raviolin med en vass kniv eller sporre. 
 
Koka raviolin i lättsaltat vatten ett par minuter, de flyter upp när de är färdiga. Servera med tomatsås, riven parmesan och strimlade örter.
 
Recept på tomatsås hittar du här
 
 
Kommentera inlägget här: