Potatissallad med basilikadressing, sparris, lagrad västerbottenost och parmaskinka
Kategori: Kött
En god potatissallad slår aldrig fel och blir en perfekt lätt lunch tillsammans med några skivor parmaskinka eller annat kallskuret.
4 pers.
40 min
0.5 kg potatis, gärna amandine
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 knippe sparris
1 ask cocktailtomater
1 bit extra lagrad västerbottenost (24månader)
1 knippe rädisor
1 påse babyspenat
1 knippe salladslök
färsk dill
12 skivor parmaskinka
Koka potatisen med skalet på och låt den svalna. Dela sedan i mindre bitar och lägg i en skål.
Mixa all basilika med olivolja i en blender, ta även med stjälkarna. Häll sedan basilikadressingen över potatisen.
Dela tomaterna, skiva rädisorna & salladslöken och blanda dem med potatisen. Skär ner dillen grovt och ta i. Smaka av potatissalladen med salt.
Skiva sparrisen i långa strimlor med hjälp av en potatisskalare.
Lägg upp parmaskinka och potatissallad på en tallrik. Garnera potatissalladen med flagor av västerbottenost, sparrisen och babyspenat.