Kocksnack

Biff Rydberg med senapscreme

Kategori: Husman, Kött

En riktigt god och lyxig pytt i panna på stekt potatis, lätt karamelliserad lök och brynt oxfilé. Perfekt om man får små snuttar kvar av oxfilén efter en härlig fredagsmiddag :)
 
 
 
För 4 personer behöver du
 
600 g oxfilé
8-10 st potatisar
3 st gula lökar
4 äggulor
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk riven pepparrot
salt
svartpeppar
smör
kruspersilja
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att skala och skära potatisen i stora kuber, ca. 2*2*2 cm. Du behöver ca. 5-6 kuber per person. Lägg kuberna på en plåt med bakpapper i botten. Hyvla över rikligt med smör över potatisen och sätt in plåten i ugnen på 225 grader tills potatisen blivit gyllene och färdig. Ta ut och salta lätt precis innan servering.
 
2. Medan potatisen är i ugnen så skalar du löken och skivar den tunt. Bryn den i stekpannan med en stor klick smör, en nypa socker och lite salt tills den blivit karamelliserad.
 
4. Tärna oxfilén i lagom bitar och bryn upp dem hastigt i en riktigt het panna med en klick smör och smaka upp med salt och svartpeppar. Köttet behöver bara få färg precis runt om och får gärna vara riktigt rött i mitten.
 
5. Rör ihop creme fraiche, senap, pepparrot och lite salt. 
 
6. Lägg upp alltsammans i fina högar på tallrikarna och garnera med strimlad kruspersilja. Servera med senapscremen och/eller en äggula. 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Emma k säger:
    2017-08-30 | 00:22:35
    Bloggadress: http://frokenlilltant.blogg.se

    Gud så gott då. Har inte ätit detta på evigheter. Tack för tipset, den gamla godingen ser man sällan på nätet!:)

Kommentera inlägget här: