Kocksnack

Grillad surdegsbaguette med körsbärstomat, rödlök, fetaost och timjangremolata

Kategori: Förrätter

Jag tror mig bestämt kunna säga att det här förmodligen är världens godaste smörgås som trots all sin enkelhet gör stordåd för även den mest kräsna gommen. Servera den här "mackan" som ett tilltugg på din nästa bjudning och jag lovar att dina gäster faller pladask. Psst.. passar även perfekt som "dagenefter-mat". 
 
 
 
 
1 surdegsbaguette
3 hg gourmettomater (viken eller körsbärstomater, de bästa du får tag i) 
200 g fetaost
1 rödlök
1 citron
2 vitlöksklyftor
färsk timjan
olivolja
 
Skär baguetten i 4 bitar och dela bitarna på hälften. Gnid in skivorna i olivolja eller pensla dem med brynt smör. Stek eller grilla dem krispiga. Kvarta de bästa tomaterna du får tag i och lägg på brödet. Smula över en god fetaost och strimla lite rödlök som du strör över. 

Riv vitlöken fint och riv även skalet från en citron, gärna ekologisk. Pressa ner saften och finhacka lite färsk timjan. Blanda upp med en skvätt olivolja. Ringla din gremolata över smörgåsen och servera.
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Timmy säger:
    2017-06-02 | 01:53:38

    Tack för en helt fantastisk blogg med detaljerade och lättförståeliga recept! Jag har gjort sååå mycket underbara maträtter härifrån! Känns som man tar hem fin-restaurangen varje gång! En riktig guldgruva för en liten amatörkock som älskar att laga mat! TACK!

Kommentera inlägget här: