Kocksnack

Löjromstoast med syrad rödlök

Kategori: Förrätter

En lyxig klassiker bland förrätter i vårt avlånga land som smakar utsökt i de allra flesta gommar. Perfekt på nyårsafton!
Använd gärna vår goda, fina svenska löjrom från t.ex. Kalix eller Vänern om du vill lyxa till det lite extra. Vill du lägga lite mindre pengar på rommen kan du köpa den amerikanska löjrommen men tänk på att den ofta inte är lika fast som den svenska och även något saltare. Då mår den bra av att få hänga av sig i en finmaskig sil i 10-15 minuter.
 
 
4 port.
25 minuter

Syrad rödlök

Löjromstoast

 • 4 skivor surdegsbröd, skurna i fyrkanter       
 • 75 g smör              
 • 150 g löjrom           
 • 2 dl creme fraiche           
 • 1 kruka dill
   
  Syrad rödlök
  Strimla rödlöken. Koka upp ättika, socker, vatten och salt och lägg sedan ner löken i den kokande vätskan och dra kastrullen från plattan. Låt löken svalna i lagen.
   
  Löjromstoast
  Stek surdegsbrödet gyllene i smör på båda sidor.
   
  Forma små ägg av löjrommen och lägg i mitten på toasten. Forma även creme fraichen till ett ägg och lägg på ena sidan av rommen. Lägg sedan upp lite rödlök på andra sidan om rommen. Garnera med dill.
   
  Tips
  För att forma ägg av rom och creme fraiche finns det två varianter. Antingen använder du två skedar doppade i vatten som du drar mot varandra eller så använder du en sked och formar upp "ägget" mot insidan av din handflata.
Kommentera inlägget här: