Kocksnack

Fläskkarré på ben i senapssås med karamelliserad lök och tomat

Kategori: Kött, Varmrätt

 
 
100 gram smör
4 skivor fläskkarré med ben
2 gula lökar, skivade
1 msk socker
5 dl vispgrädde
1 msk åländsk hemsenap
1 msk dijonsenap
20 cocktailtomater, gärna blandade färger
salt + vitpeppar
 
Börja med att krydda fläskkarrén med salt och peppar. Bryn den sedan på båda sidor i smöret i en stekpanna.
Lyft ur köttet så snart det fått färg och lägg på en tallrik så länge. Sänk värmen något och ta i löken i stekpannan och ta i ytterligare en klick smör. Låt löken brynas sakta i smöret och rör om då och då. Strö över socker och låt löken karamelliseras. 
 
Ta i vispgrädden och senapen och smaka sedan av såsen med salt och vitpeppar. Låt det puttra några minuter tills såsen börjar tjockna, lägg sedan ner köttet i såsen och låt det bli färdigt, det tar ca. 4-6 minuter. Dela tomaterna på hälften och ta i dem på slutet så att de bara precis blir varma. Servera med ris eller bulgur. 
Kommentera inlägget här: