Grillad kycklingklubba med ris och het tomatsås
Kategori: Fågel
En otroligt snabb och lättlagad middagsrätt med härlig hetta kombinerat med en fräsch syra av lime. Blir garanterat en succé.
6 kycklingklubbor (lår+ben)
olivolja
paprikapulver
timjan
6 st tomater
1 st rödlök
2 röda spansk peppar
1 st lime
2 vitlöksklyftor
2dl vatten
färsk koriander
salt/vitpeppar
Gnid in kycklingen i olivolja, paprikapulver, timjan och salt. Sätt in i ugnen på 200grader i c 30minuter eller tills innertemp är 72grader.
Tärna tomaterna fint. Hacka rödlök, spansk peppar och vitlök fint. Fräs upp lök, peppar och vitlök i lite olja i en kastrull och ta i tomaterna och vatten. Låt puttra ett par minuter och mixa om du vill ha en slät sås. Riv ner skalet från limen och pressa i saften. Skär ner lite färsk koriander och smaka upp såsen med salt/vitpeppar och en nypa socker.
Servera kycklingen med såsen och nykokt ris.