Kocksnack

Biff Stroganoff med ris (från 8månader)

Kategori:

Detta recept tar lite tid men blir desto godare ju längre det får koka och är definitivt en rätt som kommer att gå hem hos de små.




500 gram högrev
½ tub tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 hel morot
1 hel palsternacka
1 gul lök
vatten
3 st lagerblad
6 kryddpepparkorn
malen vitpeppar
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
hackad persilja
2 dl okokt ris

Börja med att stycka högreven i mindre bitar, storleken är inte så noga då köttet kommer koka sönder. Hacka sedan löken och skala moroten och palsternackan. Hetta upp en kastrull med lite olivolja och bryn köttet runt om. Tillsätt tomatpurén och paprikapulver. Rör om och ta sedan i löken, morot och palsternacka samt lagerblad och kryddpeppar. Slå på 1 liter vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills köttet är mört rakt igenom och faller sönder när du tar upp det. Fiska upp kryddpeppar samt lagerblad. Medan köttet kokar så kokar du riset.

Tillsätt tomater och grädde till Stroganoffen och smaka av med vitpeppar, låt koka upp. Mixa sedan Stroganoffen lätt med mixersstav så ev. större köttbitar samt morot och palsternacka finfördelas. Ta i finhackad persilja och lägg upp i portionsburkar á 200gram. Låt svalna och frys in.


bloglovin
Kommentera inlägget här: