Pepparkakscheesecake med clementin
Kategori: Desserter

Ingredienser
Botten
krossade pepparkakor 30 st
smält smör 100 g
philadelphia 200 g
Fyllning
vispgrädde 4 dl
mild yoghurt 2 dl
clementiner 4 st
strösocker 1 dl
gelatinblad 8 st
12 port.
180 min
Gör så här
Krossa kakorna (spara lite smulor till garnering) och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform som du klätt i bakpapper i botten och längs kanterna. Bred på philadelphian i ett jämnt lager.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt och fluffig och blanda ner yoghurten. Skala clementinerna och skär ner dem i små bitar, blanda ner i grädden tillsammans med sockret.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet utan att krama ur dem. Smält på svag värme i en kastrull och låt svalna. Vispa sedan ner gelatinet i gräddblandningen.
Häll fyllningen i formen och sätt in i kylen och låt stelna i 3-4 timmar.
Garnera med pepparkaksmulor, clementiner, hallon och mynta.