Grönkålspaj
Kategori: Varmrätt, Vegetariskt
1 st ägg
0.5 tsk salt
1 tsk kallt vatten
Fyllning
200 g strimlad grönkål
3 st ägg
2 dl vispgrädde
salt & vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin. Låt degen vila 15 minuter i kylskåp inlindad i plastfolie.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter) och sätt in formen i ugnen i 7-8 minuter.
Medan pajskalet är i ugnen hettar du upp en stekpanna med en klick smör. Fräs grönkålen någon minut så att den mjuknar något och släpper överflödig vätska.
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i grönkålen.
Vispa ihop ägg och grädde till äggstanningen och smaka av med salt och vitpeppar.
Sätt in pajen i ugnen på 175 grader i ca. 25-35 minuter eller tills äggstanningen satt sig.