Kocksnack

Grönkålspaj

Kategori: Varmrätt, Vegetariskt

Grönkål är verkligen en kål med många användningsområden, som i den här läckra grönkålspajen som du snabbt lagar till.
 
 
4 portioner
45 minuter 
 
Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 st ägg
0.5 tsk salt
1 tsk kallt vatten

Fyllning
200 g strimlad grönkål
3 st ägg
2 dl vispgrädde 
salt & vitpeppar
 

Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin. Låt degen vila 15 minuter i kylskåp inlindad i plastfolie.

Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter) och sätt in formen i ugnen i 7-8 minuter.

Medan pajskalet är i ugnen hettar du upp en stekpanna med en klick smör. Fräs grönkålen någon minut så att den mjuknar något och släpper överflödig vätska. 
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i grönkålen.

Vispa ihop ägg och grädde till äggstanningen och smaka av med salt och vitpeppar.
Sätt in pajen i ugnen på 175 grader i ca. 25-35 minuter eller tills äggstanningen satt sig. 

Kommentera inlägget här: