Kocksnack

Bakpotatis med röra på varmrökt lax

Kategori: Fisk/skaldjur

 
 
4 personer
 
4 bakpotatisar
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
½ tsk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
300 g varmrökt lax
150 gram philadelphia
½ citron, pressad
dill
 
Sätt ugnen på 200 grader. Stick ett par hål i potatisarna (de kan explodera i ugnen annars) och sätt in dem på en plåt tills de är mjuka rakt igenom. Det tar ca. 45-60 minuter beroende på storlek. 
 
Rör ihop äggulor, senap och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, droppvis i början och mer eftersom tills du får en tjock majonnäs. Smaka av med salt. 
Dra av skinnet från laxen och blanda ner den i majonnäsen, rör ner philadelphian. Smaka av med pressad citron, salt och finskuren dill. 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: