Luftiga frukostfrallor med vallmofrö
Kategori: Bröd, Frukost/Mellanmål
Småfrallor är ett måste på många frukostbord landet runt och dessa enkla frallor kommer snabbt göra succé hos dem som får smaka.
Ca. 30st
50 gram jäst
1 kg ekologiskt vetemjöl
½ dl olivolja
35 gram salt
6.5 dl kall mjölk
blått vallmofrö
Väg upp alla ingredienser utom vallmofrö och kör i degblandaren i 12-15 minuter till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bord och baka ut till frallor i lagom storlek, jag får ut ca 30 stycken. Pensla ovansidan med vatten och doppa i vallmofrö och lägg sedan på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i rumstemperatur i 3-4 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en form med vatten i botten av ugnen. Baka av frallorna i 7-8 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en form med vatten i botten av ugnen. Baka av frallorna i 7-8 minuter.
Anka säger:
Hur många frallor får man från detta receptet?