Kocksnack

Hemgjorda fiskpinnar på kolja med kall dillsås

Kategori: Fisk/skaldjur

Fiskpinnar är ju barnsligt gott, i alla fall när man panerar fisken själv. Visst, det blir lite kladdigt men belöningen kommer när man får sätta tänderna i en härligt frasig bit kolja med en klick kall dillsås till.
 
 
 
4 port.
30 min
 
800 g filé av kolja
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl ströbröd
salt
vitpeppar
 
Sås
5 dl gräddfil
0.5 st citron, pressad
1 kruka dill, finhackad
salt
 
200 g smör
0.5 citron, klyftad
 
Skär till koljan i lagom bitar. Lägg upp vetemjöl, ströbröd och knäck äggen på tre separata tallrikar. Vispa upp äggen och smaka av vetemjölet med salt och vitpeppar. 
 
Doppa koljan först i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Lägg den panerade fisken på ett fat.
 
Rör ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
 
Hetta upp en panna med smöret och låt det bli lätt gyllene. När smöret tystnat lägger du i fisken och steker den gyllene på båda sidor, det tar någon minut på vardera sida. 
 
Servera med kokt potatis, såsen, citron och några dillvippor.
 
 
 
Kommentera inlägget här: