Kocksnack

Kycklinggratäng med philadelphiasås

Kategori: Fågel

Superenkel middag, den här kycklinggratängen svänger du ihop busenkelt och sedan sköter den sig självt i ugnen.

4 port.

45 minuter

4 kycklingfiléer
spiskummin
oregano
salt
svartpeppar
1 röd paprika, tärnad
3 st schalottenlökar, skivade
200 g philadelphia
3 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
picklad rödlök (går att utesluta)

Dela varje kycklingfilé på längden och skär dem sedan en gång till till långa strimlor. Lägg kycklingen i en ugnsfast form (ca 20*24cm). Krydda kycklingen med spiskummin, oregano, salt och svartpeppar. Lägg den tärnade paprikan och skivade schalottenlöken ovanpå kycklingen. 

Rör ihop philadelphia, creme fraiche och grädde till en sås och smaka av med en nypa salt. Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca. 30-40 minuter. 

Servera gratängen med ris eller kokt potatis. Garnera med picklad rödlök och kruspersilja.

Kommentera inlägget här: