Kocksnack

Kryddiga drumsticks med rostade rotsaker

Kategori: Fågel, Varmrätt

Detta är ett väldigt enkelt och lättlagat recept som passar utmärkt de där dagarna då man inte orkar eller hinner lägga så mycket tid på matlagningen. Man gör bara i ordning alla ingredienser i en ugnsform och sen sköter sig tillagningen själv i ugnen. Perfekt! Jag brukar behålla skalet på på rotfrukterna men du väljer såklart själv om du vill skala eller inte. 
 
 
 
4 personer
8 kycklingben
olivolja
timjan
spiskummin
paprikapulver
salt
8 potatisar, halverade
6 rödbetor, klyftade
4 morötter, delade
 
Lägg kycklingen i en ugnsform. Sprid ut rotsakerna runtomkring och ringla olivolja över alltsammans. Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, timjan och salt. Rotsakerna kan gott få lite timjan på sig också. 
Sätt in formen i ugnen på 200grader och låt stå inne tills kycklingen nått 72 grader intill benet, eller tills kycklingsaften är klar när du sticker i den. Salta rotsakerna lätt och servera alltsammans med gräddfil eller en god kallrörd örtsås. 
 
Variationer
Det är även gott att variera eller blanda med fler grönsaker som t.ex. paprika, tomat, lök, zucchini etc. 
 
 
Kommentera inlägget här: