Kocksnack

Ricotta/spenat tortellini med salsiccia, fänkål och tomatsås

Kategori: Pasta

Ibland behöver man rätter som går snabbt att laga och här tänkte jag bjuda på ett riktigt snabbt recept som dessutom är väldigt gott. Här hämtar jag inspiration från Italien och använder en färsk salsiccia, italienska krossade tomater och parmesan som smaksättare i rätten. 
 
 
 
4 personer
1 rödlök, skivad
5 vitlöksklyftor, skivade
1 orange paprika, strimlad
1 fänkål, strimlad
350 gram färsk salsiccia, skivad
2 dl vitt vin
2 brk krossade tomater av märket MUTTI
1 msk torkad oregano
salt
1 kruka färsk basilika, plockad
100 gram babyspenat
2 pkt färsk tortellini, ricotta/spenat (ca 500 gram) 
150 gram parmesan, riven
 
Fräs rödlök, vitlök, paprika och fänkål i lite olivolja. Ta i salsiccian och låt den få färg runt om. 
Ta i det vita vinet och de krossade tomaterna. Smaka av med oregano och salt. Låt såsen koka ihop ett par minuter. Om såsen blir för tjock kan du ta i lite av pastavattnet. 
 
Koka tortellinin i rikligt saltat vatten tills den är nästan färdig. Häll av den och vänd ner den i pastan tillsammans med spenaten och basilikan. Lägg upp pastan och såsen och servera med riven parmesan. 
 
Kommentera inlägget här: