Kocksnack

Högrevschili med öl och chipotle

Kategori: Varmrätt

 
 

1 kg högrev
2 gula lökar
1 rödlök
2 vitlökar (solo)
2 röda spansk peppar
½ tub tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk rökt paprikapulver
½ msk kakao
1 tsk chipotlepasta
1,5 L vatten
1 dl rött vin
2 dl vitt vin
5 dl mörk öl
1 nybryggd stark espresso
färsk koriander

 

Tärna upp högreven i 2*2cm stora bitar. 
Skala och tärna löken i stora bitar. Skiva vitlöken och skiva pepparn, ta med kärnorna för extra hetta.
Hetta upp en stor kastrull med en klick smör och bryn köttet runt om. Ta i lök, peppar och vitlök och låt fräsa med en stund. Salta och rör om.
Ta i tomatpurén, chipotlepasta, kakao och paprikapulver och låt det rostas lätt. Slå på vinet, ölen och de krossade tomaterna. Ta i kaffet och låt alltsammans koka upp. Sänk värmen och låt chilin sjuda så länge du bara har tålamod till, ju längre desto godare kommer den att bli. Spä med vätska när den börjar koka torrt. Låt den åtminstone få minst 3 timmar på spisen.
Smaka upp med salt och skiva ner ett stort knippe färsk koriander som du tar i mot slutet. Servera som det är eller med ris/bulgur till.

Kommentera inlägget här: