Kocksnack

Chocolate chip brownie fudge cake

Kategori: Bakverk, Desserter

 
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 gram smör, smält
½ dl vispgrädde
3 msk kakao
1 vaniljstång 
100g mörk choklad (droppar eller hackad)
1 dl karamelliserad mjölk
 
Vispa ihop alla ingredienser utom chokladen, vaniljstång och karamelliserad mjölk till en jämn smet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner vaniljen och chokladen i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, antingen springform eller en rektangulär plåt. Täck även kanterna med papper. Häll ut hälften av smeten på papperet och ringla över den karamelliserade mjölken. Täck med chokladsmet och baka av på 175 grader i 12-16 minuter. Kakan ska vara aningens kladdig i mitten när den är färdig så passa den noga.

Stjälp upp kakan på ett fat eller skärbräda och låt svalna något. Skär upp i lagom stora bitar, pudra ev med florsocker och garnera med färska bär och citrontimjan.
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: