Kocksnack

Ratatouille med kikärtor

Kategori: Mat i förskolan, Såser, Tillbehör

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra med tomatsås som grund. I det här receptet får röran en ny bekantskap i form av kikärtor som gör den lite matigare. Ratatouille passar bra till både pasta, ris och potatis eller som tillbehör till kött, fisk och kyckling. 
 
 
 
1 gul lök, tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 paprika - strimlad
1 aubergine - skuren i kuber
1 zucchini - skuren i kuber
2 tsk torkad timjan
1 msk vitvinsvinäger
2 brk krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk socker
1 brk kokta kikärtor - avhällda och sköljda
färsk bladpersilja
 
Lägg zucchini och aubergine på ett fat och gnid in med lite salt för att dra ur lite vätska. Auberginen blir lätt svampig i konsistensen annars och inte så god. Häll av vätskan.
 
Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs löken och vitlöken utan att den tar färg. Ta i aubergine, paprika, zucchini och timjan och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt sedan vinäger, socker, vatten och krossad tomat och låt koka upp.
 
Låt allting koka i 20-30 minuter på medelhög värme. Smaka upp med salt och nymalen vitpeppar. Ta i kikärtorna mot slutet och låt dem precis bli varma. Servera som det är eller om du hellre föredrar det så kan du mixa såsen. Garnera såsen med finskuren persilja. 


bloglovin
Kommentera inlägget här: