Hoffmans whiskyballs
Kategori: Bakverk, Desserter, Kakor/småkakor
Ibland blir man bara sådär extremt sugen och då kan det vara gott med något som inte är alldeles för sött utan även har andra smakdimensioner. Som dessa chokladbollar t.ex. som både är snabba och extremt goda. Väljer du dessutom ekologiska ingredienser blir dem ännu lite godare.
7 dl havregryn
0,75 dl råsocker
0,75 dl ljus muscovadosocker
1 dl kakao
225 g smör
4 cl whisky (blended eller single malt men ej för rökig)
2 msk kaffe
1 msk vaniljsocker
Mät och väg upp alla ingredienser och arbeta ihop ordentligt. Använder du en degblandare använder du "vingen", annars går det bra med elvisp och degkrok eller för hand.
Sätt in smeten i kylen i en timme och låt den sätta sig så att smöret hårdnar igen. Ta ut smeten och rulla i valfri storlek och rulla dem i råsocker. Et voila :)
Nina Wictorin säger:
Bloggadress: http://najniskok.wordpress.com
Men Holy Moly, så läckra de där små skapelserna ser ut! Med de ingredienserna kan det ju bara inte bli fel... Vilken fin blogg du har, förresten - här tittar jag in fler gånger! :)
Annster säger:
Bloggadress: http://annster.se
Ser gott ut :)
Helen säger:
Bloggadress: http://starsinlife.blogg.se
Ser läckra o goda ut!!
Joakim Ramqvist Hallin säger:
Bloggadress: http://joakimramqvisthallin.blogg.se/
Blir lite sugen, "cho boll" av de mest skilda slag är ju min favo bakelse. M Wiskey låter intr, 😉..