Kocksnack

Krämig chili- & vitlökssill

Kategori: Julstök

 
 
2 brk inläggningssill
3 dl creme fraiche
½ dl majonnäs (gärna hemgjord)
1 röd chili, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna fint på microplane (=fint rivjärn)
1 schalottenlök, finhackad
 
Koka en 1-2-3 lag till sillen (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar vatten) om du inte använder 5-minuterssill. Låt stå i en till två dagar i lagen först om du kokar själv. 
Blanda ihop creme fraiche och majonnäs och ta i chili, schalottenlök och vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar. 
Skär ner sillen i lagom bitar och lägg ner i såsen och låt den dra sig i kylen under natten. 
Sillen håller ca två veckor i kylen. 

KOMMENTARER:

  • Marie Bergman säger:
    2014-12-01 | 18:00:59
    Bloggadress: http://livetiluxemburg.se/

    Åh det lät supergott =)

    Svar: Tackar :) Chilin livar upp vitlökssillen och ger den ännu en dimension :) // Micke
    Michael Hoffman

Kommentera inlägget här: