Kocksnack

Krämig pastasås med fläskkarré

Kategori: Pasta

ar sagt att rester är tråkigt?

ta recept kom till då jag hade överbliven fläskkarré från gårdagens middag kvar i kylen. Tillsammans med lite andra rester, en öppnad creme fraiche, lite tacosås och några andra små ingredienser förvandlade jag resterna till en helt ny maträtt, full med smaker och mycket roligare än att äta samma maträtt igen. Så underskatta inte era rester från gårdagens middag ;)
500g fläskkarré
1 gul lök
2 st paprikor
2.5dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl tacosås
salt + vitpeppar
ruccola
Strimla fläskkarrén. Skala och strimla löken, skär paprikan i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och bryn fläskkarrén. Ta i löken och paprikan och låt fräsa någon minut.
Tillsätt grädde, creme fraiche och mjölk samt tacosåsen. Låt koka upp och sänk värmen så att såsen puttrar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med den pastasort du har hemma, och toppa med lite ruccola.
Vem har sagt att rester är tråkigt?

Detta recept kom till då jag hade överbliven fläskkarré från gårdagens middag kvar i kylen. Tillsammans med lite andra rester, en öppnad creme fraiche, lite tacosås och några andra små ingredienser förvandlade jag resterna till en helt ny maträtt, full med smaker och mycket roligare än att äta samma maträtt igen. Så underskatta inte era rester från gårdagens middag ;)



500g fläskkarré
1 gul lök
2 st paprikor
2.5dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl tacosås
salt + vitpeppar
ruccola

Strimla fläskkarrén. Skala och strimla löken, skär paprikan i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och bryn fläskkarrén. Ta i löken och paprikan och låt fräsa någon minut.
Tillsätt grädde, creme fraiche och mjölk samt tacosåsen. Låt koka upp och sänk värmen så att såsen puttrar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med den pastasort du har hemma, och toppa med lite ruccola.


bloglovin

KOMMENTARER:

  • Catering Julbord säger:
    2012-09-23 | 21:29:23
    Bloggadress: http://www.julbordscatering.se

    Riktigt fiffigt repect. Jag gillar starkt uppmaningen till att ta tillvara på rester och råvaror. Jag är självben somgör snabba pasta rätter pånpasta tomatsås och creme fraische.
    Bra jobbat.

Kommentera inlägget här: