Kocksnack

Bearnaisesås

Kategori: Såser

6 ägg
500 g smör
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
8 vitpepparkorn
4 schalottenlökar
1 msk persilja, hackad
½ dl vinäger
1 dl vatten

Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.

Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.

Sila ner i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.

Strö i lite hackad persilja och dragon. Smaka av med salt och vitpeppar.



bloglovin
Kommentera inlägget här: