Kocksnack

Ätbara vinshots

Kategori:

Har du också tröttnat på att servera de klassiska välkomstdrinkarna när du har middagsbjudning?
Då ska du definitivt testa detta.
Ätbara vinshots.
Något som garanterat imponerar på dina gäster, även om det också kan leda till fåtalet skeptiska blickar och kommentarer. Hur som helst så är det ett väldigt roligt och enkelt att skoja till välkomstdrinken lite.






5 dl vin (i det här fallet rosévin)
2½ dl socker
8 gelatinblad

Blötlägg gelatinet i vatten i ca. 5 minuter.
Värm vinet i en kastrull tillsammans med sockret till max 70grader (då bevaras alkoholen)
Krama ur gelatinet och ta i det i vinet.
Häll alltsammans i en passande form (ca 15*20cm) Så att du får lite höjd på vinshotsen. Du kan också hälla vinet direkt i shotsglas om du föredrar det.
Ställ sedan in i kylen och låt svalna i 2-3 timmar.
Skär sedan upp gelen i kuber (om du valt att ha den i en form) och ställ på fat.
Servera!



bloglovin

KOMMENTARER:

  • Tina Lindgren säger:
    2013-12-06 | 23:35:07

    Vilket kul påhitt,måste testas :p

Kommentera inlägget här: